Почетна

с. Дуброво
1440 Неготино

Почетна

Напишано од goran
Категорија:

Заеднички состанок на Управните одбори на АД ТЕЦ Неготино и АД ЕСМ

 

Денес, во просториите на АД ТЕЦ Неготино се одржа заеднички состанок на Управните одбори на АД ТЕЦ Неготино и АД ЕСМ. Се разговараше за актуелните состојби во енергетскиот систем и процесот на производство на електрична енергија во АД ТЕЦ Неготино.

Во продолжение дел од изјавата на Генералниот директор на АД ТЕЦ Неготино, Небојша Стојановиќ.

 "Сакам веднаш да искажам голема благодарност до раководството на АД ЕСМ, за поддршката која ни ја даваат во овој процес на рестарт на АД ТЕЦ Неготино. Наоѓајќи се во глобална енергетска криза, која неминовно ја зафати и нашата земја, ТЕЦ Неготино се исправи пред предизвикот за производство на електрична енергија, по пауза од 12 години. Денес особено е голема важноста на домашното производство на електрична енергија.

Веќе знаете дека ТЕЦ Неготино последен пат произведувал електрична енергија во 2009 година.

Тоа што денес можам да го истакнам, а веќе и го имам искомуницирано со медиумите е дека ТЕЦ Неготино веќе десеттина дена произведува електрична енергија, и тоа околу 2.000.000 киловат часови дневно. Сакам да изразам благодарност кон сите вработени во АД ТЕЦ Неготино за нивната ангажираност во овој процес, која е особено важно имајќи ја во предвид застареноста на опремата која ја поседуваме.

             Денес изразувам искрена надеж дека ќе продолжи нашата соработка со АД ЕСМ, во насока на исполнување на договорот за деловно техничка соработка кој го имме. Очекувам АД ТЕЦ Неготино да ги произведе потребните количини на електрична енергија."

 

ИЗЈАВА: УВИД ВО РАБОТЕЊЕТО НА ТЕЦ НЕГОТИНО 

 


Прес 28.12.2021
Напишано од goran
Категорија:

Официјални информации
за коронавирус https://koronavirus.gov.mk/

 

 

StopKorona! Aпликација за корона вирус

начин со кој се помага за да се спречи ширењето на вирусот, активирајте !!

 

Напишано од goran
Категорија:

 

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

адреса:

АД ТЕЦ Неготино
с.Дуброво
1440 Неготино
Република Северна Македонија

 

лица/ офицери за заштита на личните податоци од АД ТЕЦ Неготино следниве вработени :

-        Драгица Јованова Милева

o   E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 071723404

-        Александра Методиева (замена)

o   Е-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 078967628

Напишано од goran
Категорија:

 

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

адреса:

АД ТЕЦ Неготино
с.Дуброво
1440 Неготино
Република Северна Македонија

 

 

 

лица/ офицери за заштита на личните податоци од АД ТЕЦ Неготино следниве вработени :

-        Драгица Јованова Милева

o   E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 071723404

-        Александра Методиева (замена)

 

o   Е-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 078967628