Лиценца

с. Дуброво
1440 Неготино

Лиценца

Напишано од goran
Категорија:

Заеднички состанок на Управните одбори на АД ТЕЦ Неготино и АД ЕСМ

 

Денес, во просториите на АД ТЕЦ Неготино се одржа заеднички состанок на Управните одбори на АД ТЕЦ Неготино и АД ЕСМ. Се разговараше за актуелните состојби во енергетскиот систем и процесот на производство на електрична енергија во АД ТЕЦ Неготино.

Во продолжение дел од изјавата на Генералниот директор на АД ТЕЦ Неготино, Небојша Стојановиќ.

 "Сакам веднаш да искажам голема благодарност до раководството на АД ЕСМ, за поддршката која ни ја даваат во овој процес на рестарт на АД ТЕЦ Неготино. Наоѓајќи се во глобална енергетска криза, која неминовно ја зафати и нашата земја, ТЕЦ Неготино се исправи пред предизвикот за производство на електрична енергија, по пауза од 12 години. Денес особено е голема важноста на домашното производство на електрична енергија.

Веќе знаете дека ТЕЦ Неготино последен пат произведувал електрична енергија во 2009 година.

Тоа што денес можам да го истакнам, а веќе и го имам искомуницирано со медиумите е дека ТЕЦ Неготино веќе десеттина дена произведува електрична енергија, и тоа околу 2.000.000 киловат часови дневно. Сакам да изразам благодарност кон сите вработени во АД ТЕЦ Неготино за нивната ангажираност во овој процес, која е особено важно имајќи ја во предвид застареноста на опремата која ја поседуваме.

             Денес изразувам искрена надеж дека ќе продолжи нашата соработка со АД ЕСМ, во насока на исполнување на договорот за деловно техничка соработка кој го имме. Очекувам АД ТЕЦ Неготино да ги произведе потребните количини на електрична енергија."

 

ИЗЈАВА: УВИД ВО РАБОТЕЊЕТО НА ТЕЦ НЕГОТИНО 

 


Прес 28.12.2021
Напишано од goran
Категорија:

 Со законот за заштита на личните податоци се уредува заштитата на личните податоци како основни слободи и права на граѓаните, а особено правата на приватност во врска со обработка на лични податоци.

лица/ офицери за заштита на личните податоци од АД ТЕЦ Неготино следниве вработени :

-        Драгица Јованова Милева

o   E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 071723404

-        Александра Методиева (замена)

o   Е-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел. 078967628

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

АД ТЕЦ Неготино ја препознава  важноста на приватноста и затоа обезбедува заштита на личните податоци добиени по било кој основ, а кои автоматски или рачно се обработуваат при користење на било кои услуги.

Политиката за приватност на Агенцијата e заснована врз Законот за заштита на лични податоци.
Агенцијата ги презема пропишаните технички и организациски мерки за заштита на личните податоци во текот на своето работење.

Законски дефинираните надлежности на АД ТЕЦ Неготино како јавен сервис за услуги од пазарот на трудот вклучуваат и обработка на лични податоци кои рачно или електронски се обработуваат во текот на работните процеси. За обработката на личните податоци при користење на услуги од Агенцијата, лицата даваат своја согласност со потпишување на изјава при нивното прво доаѓање во Агенцијата.

Доколку АД ТЕЦ Неготино разменува лични податоци со трети лица (други државни и јавни институции и органи, правосудни органи и субјекти кои имаат законски основ да користат податоци од Агенцијата), тоа се прави исклучиво за остварување на законски утврдените надлежности.

Освен ова, на Вашиот компјутер се запишуваат и т.н. колачиња за кои Агенцијата има посебна политика.

Внимателно прочитајте ја оваа Политика за приватност. Вашето користење на веб-страната и користење на системот значи прифаќање на оваа Политика за приватност.

Доколку не се согласувате со условите наведени во оваа Политика за приватност, Ве молиме не користете ја веб-страната на АД ТЕЦ Неготино.

Оваа Политика за приватност не се однесува на веб-страни кои сте ги посетиле преку некој од линковите поставени на нашата веб-страна.

 

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА - "COOKIES"

Колачињата се мали текстуални датотеки кои се запишуваат вашиот компјутер или мобилен уред при посета на некоја веб страна. Колачињата чуваат информации за вашите поставки во веб прелистувачот, како на пример: јазик, големина на фонт како и самиот факт дека веќе сте посетиле одредени страници. на тој начин при повторна посета на истата страница не мора повторно да ги поставувате. Некои од колачињата се неопходни за функционирање на страниците, а некои служат и за собирање статистички податоци.

Во поголемиот број прелистувачи можете генерално да спречите користење на колачиња, со што понатаму поединечно за секоја веб страна можете да ги поставувате вашите преференци. Притоа, можно е некои веб страни или нивни делови да не функционираат. 

Веб страницата на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија ги користи следните типови колачиња: колаче за зачувување на ваши поставки при посета на страницата и колаче кое служи за статистички анализи. 

Сите информации кои се запишуваат во колачињата, Агенцијата ќе ги користи исклучиво за потребите на web услугата или за статистички потреби и тоа на начин на кој вашата приватност нема да биде загрозена. Доколку вашите лични податоци треба да бидат запишани во колачињата, тоа ќе биде со ваша претходна согласност.

 

Напишано од goran
Категорија:

Официјални информации
за коронавирус https://koronavirus.gov.mk/

 

 

StopKorona! Aпликација за корона вирус

начин со кој се помага за да се спречи ширењето на вирусот, активирајте !!